Jennifer Jay

Hoi allemaal !

Ik ben een Vlaams auteur en schrijf onder de pseudoniem Jennifer Jay.

Van zodra ik kon lezen en schrijven groeide mijn liefde voor literatuur uit tot de passie die het vandaag is. Ik las tientallen kinderboeken, jeugdboeken en ging naarmate ik ouder werd over naar de young adults en nog later het romance genre.

Sinds mijn tiende begon ik zelf ook te experimenteren met verhaaltjes, gedichten en schreef ik in mijn studiejaren Kleuteronderwijs zelfs mijn eigen kinderverhalen om op stages te gebruiken.

Het bleef altijd de droom om een boek uit te brengen en dat zijn er ondertussen al een aantal geworden, waar ik natuurlijk tot op vandaag nog steeds erg dankbaar om ben!

In 2021 begon het te kriebelen om naast het schrijven van boeken, ook andere auteurs te helpen. Ik startte een opleiding redactie aan de Schrijversacademie die ik in 2022 succesvol afrondde.

 

Mijn passie voor schrijven is groot en ik hou ervan die te kunnen delen met anderen, maar ik haal ook erg veel voldoening uit andere (beginnende) auteurs te helpen met hun verhaal. Anderen helpen, terug meer visie en moed geven om verder te doen met hun verhaal, het plezier in het schrijven teruggeven als ze die verloren zijn... Nou er zijn maar weinig dingen die me meer plezier geven. (Behalve het schrijven zelf natuurlijk :) )

Als redacteur zou ik mezelf wel als streng omschrijven. Ik hecht groot belang aan een goede zinsbouw en correcte taal, maar vind het ook belangrijk dat een verhaal realistisch neergezet is, ook al is het een fictief verhaal. Ik probeer altijd mee te denken om het verhaal naar een hoger niveau te tillen en zal steeds suggesties geven waar iets beter kan, maar ik ga nooit mijn visie opdringen. Het verhaal blijft eigendom van de auteur en de stem van de auteur moet er hoe dan ook nog duidelijk in te horen zijn.

 

Als auteur richt ik me op het romance genre, het liefst met een dosis erotiek eraan toegevoegd. Mijn doel is om mijn lezers te raken, emotioneren en ze een paar uur ontspanning te bieden met mijn boeken.

Ik vind het ook erg fijn om in nauw contact te staan met mijn lezers, dus aarzel absoluut niet om mij een berichtje te sturen als je één van mijn boeken hebt gelezen, ik zal altijd de mails beantwoorden!